نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

تربيت كودك 2 تا 3 ساله از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. سنين دو تا سه سالگي در كودكان از جمله دوره‌هاي مهم رشد و تكامل هر فرد به شمار مي‌آيد كه لازم است والدين در زمينه تربيت كودك در اين دوران تمام نكات و چالش‌هاي موجود را فرا بگيرند تا فرزند بتواند به سلامت از اين مرحله از رشد فكري و جسمي خود عبور كند. از يك فرد متخصص اصول صحيح تربيت فرزند را بياموزيد. از اين آموزه ها در جهت تربيت هرچه بهتر فرزند خود استفاده نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: تربيت كودك دو ساله

اهميت دوره 2 تا 3 سالگي كودك

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون مي آيد. پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود. با شروع دو سالگي، كودكان جنب و جوش بيشتري پيدا مي‌كنند و نسبت به اتفاقات و اشيا اطراف خود توجه بيشتري نشان مي‌دهند و تمايل به شناخت بهتر و كامل‌تر محيط اطراف خود دارند.

كودك در اين سنين هنوز قادر به تفاوت قائل شدن ميان كارهاي درست و غلط يا خوب و بد نيست و كارهايي خارج از انتظار انجام مي‌دهد. بنابراين والدين كودك را در جهت تكامل شناختي و رشد ذهني ياري كنند. با رفتار مناسب و عاري از هر گونه سرزنش و تنبيه، به كودك خود راه درست را از نادرست نشان دهند. براي آشنايي با جديدترين روش‌هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

تربيت كودك دو ساله | تاثير خانواده بر رفتار كودك

در هر خانواده‌اي بسته به محيط رشد و پرورش، ميزان تحصيلات و سطح سواد والدين، شرايط مختلف اقتصادي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و باورهاي رايج و مرسوم در خانواده، كودكان تحت شرايط متفاوتي رشد پيدا مي‌كنند. بنابراين هر دو كودك از جنبه‌هاي رفتاري و تكاملي تفاوت‌هاي زيادي با هم دارند. كودكان نوپا در سنين دو تا سه سالگي هم از اين قاعده مستثني نيستند.

مشخصه‌هاي بارزي در ميان كودكان در اين بازه سني ديده مي‌شود. والدين اين مسائل را مد نظر بگيرند. و در فرايند رشد فرزندشان از اين توصيه‌ها پيروي كنند.

1. شكوفايي و بروز احساسات

يكي از دلايلي كه سنين دو تا سه سالگي را به دوراني مهم از نظر رشد ذهني و رواني تبديل مي‌كند، شكل گيري عواطف و احساسات در اين سال‌هاست. كودك با مشاهده اطرافيان خود و در تلاش براي پيروي از الگوهاي رفتاري آنان، با احساسات و رفتارهاي احساسي آن‌ها آشنا مي‌شود و به دنبال آن سعي در تطابق با اين واكنش‌ها دارد.

از آنجا كه اين دوره آغاز شكل گيري احساسات و رفتارهاي عاطفي كودك مي‌باشد، وي هنوز دركي از نحوه بروز احساسات از طريق واكنش رفتاري ندارد. از اين رو والدين لجبازي‌ها و بد اخلاقي‌هاي زيادي را در كودك رو به رشد خود شاهد خواهند بود. والدين با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت در مورد احساس كودك نسبت به موضوعي مشخص يا رخدادي كه موجب آزردگي و بد رفتاري او صحبت كنند.

2. تربيت كودك 2 تا 3 ساله | قوه ادراك و انديشيدن

قدرت تفكر و تمايز قائل شدن ميان مفاهيم مختلف در كودكان بعد از دو سالگي شروع به رشد و تكامل مي‌كند. فرزند شما در اين دوره با تاثيرپذيري از محيط اطراف، به گسترش قوه درك و تفكر خود مي‌پردازد و هر چه بيشتر در تعامل با پيرامون خود و افراد اطرافش قرار گيرد، محركات محيطي بيشتري دريافت كرده و در نتيجه ابعاد رشد و تكامل ذهني و فكري او گسترده‌تر از كودكي خواهد بود كه كمتر به معاشرت با ديگران مي پردازد يا در محيط هاي فاقد تحرك و تعامل متقابل افكار و احساسات قرار دارد.

چگونگي بروز قوه درك كودك

_كودك در اين دوره قادر است تا مسائل مختلف را طبقه بندي كرده و ويژگي‌هاي گروهي از موضوعات مشخص را به خاطر بسپارد.
_ با بيان مواردي مخالف خواسته كودك كه او را ناخشنود مي‌كند. اين مسائل را ريشه يابي كنيد. تا راهكارهاي مناسبي براي كودك در چنين شرايطي بيابيد.

 

رفتار والدين براي شكوفايي استعداد كودك

والدين بايد در اين دوره براي آموزش و تقويت ابعاد شناختي مختلف كودك اقدام كرده و در زمينه‌هاي مختلف به پرورش و تثبيت يادگيري‌هاي او بپردازند. خواندن داستان‌هاي مختلف و آموزنده براي كودك، ياد دادن شعر يا آوازي زيبا و با مفهوم، نقاشي كردن و تقويت قوه خلاقيت، تمرين اشكال و رنگ‌ها و ساير مفاهيم روزمره با كودك، مقايسه رويدادهاي گذشته و حال، بازي كردن با كودك يا شركت دادن او در جمع دوستان هم سن و تشويق كودك به بازي كردن با آن‌ها مي‌تواند از اقدامات سودمند تربيتي براي والدين به شمار رود.

 

تربيت كودك 2 تا 3 ساله | آموزش استقلال و اعتماد به نفس

يكي از راهبردهاي تربيتي مهم و در عين حال حياتي براي والديني كه كودكان 2 تا 3 ساله دارند، تشويق آن‌ها به حضور در اجتماعات گوناگون و تبادل نظر و مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها مي‌باشد. هر كودكي در اين سن به اظهار وجود كردن و ديدن رفتارهاي ساير بچه‌هاي همانند خود نياز دارد تا از اين طريق بتواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با ساير اعضاي تشكيل دهنده يك گروه را تمرين كند.

شايد به نظرتان احمقانه برسد، اما بر اساس نظريه‌هاي روانشناسي رفتار كودك در بزرگسالي به طور مستقيم به چگونگي از پوشك گرفتنشان مربوط مي‌شود. به همين جهت حتما براي اينكار مقاله نحوه صحيح از پوشك گرفتن كودك را بخوانيد.

 

رفتار والدين با كودكاني كه در ارتباط با هم سالان خود دچار مشكل هستند

والدين بايد فرصت حضور كودك خود در جمع همسالانش را بدهند و تكامل رفتارها و طرز برخورد كودك را با سايرين مورد بررسي و تحليل قرار دهند. اگر كودكي در يك جمع توانايي خوبي در اعلام حضور خود را نداشت. در برقراري ارتباط با بقيه كودكان هم سن خود دچار مشكل شد؛ مشكل كودك را با مشورت يك مشاور شناسايي كنيد. سپس با به كارگيري توصيه‌هاي مشاور در اين زمينه كودك را در جهت بهبود روابط و تكامل ابعاد ذهني و اجتماعي ياري نماييد. اينگونه كودك در آينده با مشكلات ناشي از عدم رشد شخصيتي روبرو نمي شود. كودكان با آزادي اتفاقات مشخصي را تجربه مي كنند. تعارضات موجود را درك مي نمايند تا در مواجهه با مسائل و مشكلات گوناگون، به راهكار مناسبي براي برطرف كردن آن برسند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چرا سن 2 تا 3 سالگي از دوره‌هاي مهم و حياتي رشد كودكان به شمار مي‌رود؟

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون آمده و پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود.

چگونه بايد با يك كودك لجباز برخورد كنيم؟

در اين شرايط لازم است تا والدين با همدردي كردن با كودك، او را آرام كرده و با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت، در مورد مساله‌اي كه باعث نارضايتي كودك شده صحبت كنند.

چرا بايد كودك را به حضور در اجتماعات دوستانه تشويق كرد؟

مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها ضروري است. كودك از اين طريق مي‌تواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با اعضاي يك گروه را تمرين كند.

منبع: تربيت كودك دو ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/9  ] [ ۰۷ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب